Vi har vært og snust litt rundt på ulike blogger og nettsider og samlet de beste trendene innen borddekking. Vi vil gi deg noen tips til hvordan du kan dekke festbordet til konfirmasjonen, festen eller 17. Mai. Trendene går fra det rene og minimalistiske til det fargerike og overdådige!

Uansett hvordan du velger å pynte bordet er det en ting som er viktig: Prøv å unngå høye lysestaker og store blomsterarrangementer, det er viktig at alle rundt bordet kan se hverandre og snakke sammen, uten at pynten er i veien.

Her er et flott eksempler fra Elines Gaver som har dekket festbord i gangen hos oss. Tar du turen innom Elines Gaver finner du helt sikkert noe fint til festen, eller kanskje en gave til deg selv?

Festbord fra Elines Gaver

Marianne de Bourg er stylist og journalist og redaktør av idemagasinet.no. Og her var det virkelig mye fint! Vi ble så inspirert at vi vil videreformidle noen av idemagasinets bordekkingstips her.

Kilde: Idemagasinet.no Styling og foto: Marianne de Bourg

INTERIØR-Dekking-og-pynting-av-bord

Marianne de Bourg sier at duk og servietter ikke behøver å være i nystrøket i hvit damask. Her har hun tips til en kreativ og uformell borddekking med tekstiler fra garderoben. Fryd deg!

Bruk store skjerf og sjal som bordduk. Er det ikke store nok? Legg dem over en heldekkende ensfarget duk.

Det tynne stoffet i sjalet bukler seg litt, men det skaper bare en myk og uformell effekt. Det behøver ikke alltid være så striglet!

Bruk en av fargene i mønsteret på skjerf som utgangspunkt for bordets fargetema. Her ble bordets tema gull.

Cocktailglass kan brukes til både forrett og dessert. Lekkert å plassere den midt på kuverten.

Knyt servietten i en myk knute. Det skaper en myk og uformell stil.

Linjer på skrå gjør også bordet mer uformelt i stilen, hvor servietten og skjeen er lagt på skrå.

 

BORD-Serviettbretting-og-bordpynt-300x199 UKENS-BORDDEKKINGSTIPS-Uformell-bretting-av-servietter-199x300 UKENS-BORDDEKKINGSTIPS-Uformell-bretting-av-servietter-199x300 BORDDEKKING-Glass-med-gulldekor1

 

Et festbord i sarte nyanser til dåp, konfirmasjon eller kanskje vår- eller sommerfest.

Kilde: Idemagasinet.no Styling og foto: Marianne de Bourg

festbord_02

Bordet er dekket i sarte blå, grønne og turkise nyanser iblandet en sterkere turkis. På hver kuvert er bordkortet plassert i en miniorkidee satt i et vinglass – en hyggelig liten gave gjesten kan ta med seg hjem når festen er over.

Istedenfor avskårne blomster er orkideer klippet av fra potten og plassert i vasene.

Kakene er laget Marianne ved å skjære ut firkantede stykker av en langpannekake, dekke dem med krem og marsipanlokk farget med matchende farge, og dekorert med kakepynt til slutt.

Bordkortene er veldig enkle å lage: Marianne har brukt grillpinner kjøpt i en matforretning og klippet ut vimpler fra baksiden av et fint papir. Vimplene er så festet til grillpinnene med tape.

 

 

 

festbord_06 festbord_03 festbord_08 festbord_05

 

Interiørdesigner og stylist Christine Hærra forteller at i år skal det være overdådige festbord! Ut med spinkle pinner, kvister og kongler fra naturen, og inn med farger og lekenhet!

Kilde: ICA.no  Foto: Christiania Glasmagasin Styling: Christine Herra

Christine Herra_IMG8710

For Christine er frodige farger og bruk av grønnsaker og frukt et stikkord, fordi en da kan en finne mange fine former og farger. Hun liker i tillegg å pynte med mange glass, sølvbestikk og selvfølgelig tøyservietter, det setter virkelig prikken over i’en. Men som Christine sier, ikke glem at det viktigste er gjester, vin og stearinlys!

Selfievegg, party og sirkus

En enkel måte å skape skikkelig partystemning på er å bruke stripete sugerør, pomponger og serpentiner. En trend vi har sett lenge nå, ifølge Hærra. Hun forteller at det også er viktig å beholde stemningen før og etter maten. Det kan du gjøre ved å lage en selfievegg, gjerne med glitrende bakgrunn og selfieeffekter som bart, briller og røde lepper på pinne som gjestene kan ta bilder med.

Trenden er helt klart party og sirkus. Bland, miks og pynt med rare ting. Og pynt med det du har for hånden! I konfirmasjon henter du gjerne frem lekene til konfirmanten, og setter dem på bordet. En morsom effekt som passer til dagen, forteller hun.

 

Therese Knutsen er interiør- og hagedesigner og ble nylig kåret til årets interiørblogger 2014 av Vixen Blog Award. Hun går motsatt vei av Christine Hærra, og tipser oss om en lett, vårlig borddekking med grønne planter som eneste dekor.

Kilde: ICA.no Foto/Styling: Therese Knutsen

ThereseKnutsen_IMG5298

– Den rene skandinaviske stilen står sterkt, og ønsker du en trendy borddekking til vårens selskaper følger du prinsippet om at «less is more». Her får du hennes 3 tips:

Tips 1: Del opp grønne planter.

Du trenger ikke alltid å bruke snittblomster som dekor på bordet, og nå som grønne planter er store i trendbildet, er utvalget variert og spennende. Her har hun klippet opp en aspargesbregne.

Tips 2: Bland materialer. Marmor, glass og porselen er fine kontraster mot myke linservietter, skjøre grønne vekster, og en bordplate i røft beiset treverk.

Tips 3: Lek med formene på vaser og lysestaker. Uttrykket blir spennende, uten å bli urolig hvis vasene har samme farge, men ulik form og tekstur. Bland gjerne matte og blanke overflater, sier Therese.