Høstblomster

Hos Floriss finner du nå flotte høstblomster som gjør seg fint når du ønsker å pynte litt opp utenfor hos deg selv, eller gi bort en blomstergave som kan stå litt ute.
Calluna, vi elsker den lille busken med hvite eller lilla blomster. Den er en kjær redning for potter og kasser når sommerblomstene begynner å henge med hodet.

Calluna er fargerik, utholdende og lettstelt. Ikke rart at den har blitt en plantefavoritt. Calluna er i lyngfamilien og blir på folkemunne også kalt Røsslyng. Er du ute i skog og mark på sensommeren lyser røsslyngen mot deg. Med unntak av Finnmark finnes Røsslyngen over hele Norge.

Calluna er også ypperlig å plante i bed. For at den skal trives og vokse bør den ha veldrenert og sur jord, mye sol vil den også ha. I den kalde årstiden er det lurt å dekke til jorden enten med bark, eller furunåler. Dekket holder kulden ute og gir beskyttelse mot sterk vårsol. Callunaen er tørst og vil gjerne ha mye vann, tørker den blir blomstene brune i tuppene. Den lille hardhausen er også en sann glede når vinteren nærmer seg. Selv med litt frost står den vakkert med fargerike blomster og blader.
Calluna-DSC1284
Calluna-DSC1320
Tekst og noen av bildene er lånt av www.floriss.no