Blomster hører julen til!

Blomster er viktig for å skape den rette julestemningen. Når vi skal pynte til jul, velger mange av oss de tradisjonelle juleblomstene som julestjerne, azalea, amaryllis og svibel.

Julestjerne pynter opp mange hjem i julen og er kanskje den mest populære juleblomsten vi har. De siste årene har den også kommet i mange forskjellige fargevariasjoner som rosa, hvit, burgunder og i år også enkelte steder kan du også få kanelfarget.  Julestjernen er lettstelt og trives best i en varm stue med mye lys, men ikke la den stå over varmeover -da tørker den ofte ut og mister bladene.

Amaryllis blir ofte kalt juleblomstenes dronning. Denne storslåtte og vakre blomsten har vært populær til jul i mange generasjoner og i de siste årene har avskårne amaryllis blitt populært. Denne finnes også i mange forskjellige farger og både høye og lave.

Azalea er en vakker juleblomst med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla. Det er viktig å huske på at den trenger mye vann, dypp gjerne hele potten i en bøtte med vann og la den trekke til seg rikelig.

For mange er lukten av svibler selve duften av jul. Svibler som løk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være en grønn knopp, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Svibel løk trenger neste ikke å vannes da de har samlet nok vann og næring i selve løken.

Bildene er lånt fra www.floriss.no

floriss-vi-elsker-jul-ekte-jul-ardisia