Lag din egen blomsterkrans til 17. mai

Blomster i håret er i vinden som aldri før. Bli festfin på nasjonaldagen med denne enkle oppskriften!
Det ultimate tilbehøret til 17. mai lager du selv. En krans på hodet passer like godt til bunad som til lange kjoler. En bonus er at blomster i håret gir sommerfølelse uansett temperatur. Hos oss i Floriss får du kjøpt søte blomsterkransbuketter i forskjellige varianter.

Bukettene inneholder blomster som passer perfekt til kransebinding, samt en oppskrift på hvordan du går frem. Se for deg grenroser, krysantemum, brudeslør, delphinium, nellik og grønt i skjønn forening.

Gå for en klassisk fargepalett i rødt, hvitt og blått, eller ton det ned med en helhvit blomsterdrøm. Her viser vi deg hvordan du lager en 17. mai-krans steg for steg.
blomsterkrans 17maiblomsterkransbukett-1
Slik lager du din egen blomsterkrans

Du trenger:

Blomsterkransbukett
Blomsterkniv eller en saks
Ståltrådstenger (4 stk)
Blomstertape
Tynn ståltråd

 

Slik gjør du:

1) Åpne blomsterkransbuketten. Kutt alle stilkene slik at de blir cirka 4-5 centimeter lange.

2) Ta to ståltrådstenger i hver hånd og surr dem sammen. Du skal ha en lengde som rekker rundt hodet ditt og vel så det.

3) Lag en løkke i den ene enden av ståltråden. Dette blir låsen på kransen.

4) Surr blomstertape rundt hele ståltråden.

5) Fest den tynne ståltråden i låsen på kransen.

6) Legg de første blomstene på ståltråden, start i enden med løkken, og fest ved å surre den tynne ståltråden rundt stilken.

7) Fest de andre blomstene på samme måte. Husk at du bare trenger blomster på den ene siden av kransen. Sørg for å feste dem på riktig side hele veien.

8) Når du har festet blomster rundt hele kransen, knyter du den tynne ståltråden rundt løkken og sørger for at den er godt festet.
kranser-1

Kilde: Blomsterkrans til 17. mai - Slik lager du den selv - Floriss