Tips og ideer fra Nille.

Liten plass og mange ting kan fort resultere i rot, men det er utrolig hvor mye du får plass til hvis det oppbevares riktig.

Oppbevaring under trappen

Har du trapp i boligen din kan du bruke tomrommet under trappen til oppbevaring. Sett opp permanente hyller eller kjøp fine bokser du kan sette oppe på hverandre inntil veggen under trappen.

Oppbevaring i kurver og bokser

Kurver og bokser kan brukes flere steder. Oppe på skap, inne i glasskap, på hyllen under stuebordet eller under senga. Du kan aldri få nok kurver og bokser. Kurver med lik bredde og ulik høyde maksimerer dessuten oppbevaringen i en liten entré.

Oppbevaring i kasser under benker og skap

Under benker og skap er det gjerne en god glippe ned til gulvet. Denne plassen kan du utnytte. Gjør plass til lagring under benken i gangen eller andre rom med oppbevaringskasser på hjul.

Bruk veggen til oppbevaring

Nøkler, mobil og lommebok trenger ikke å ta opp plassen i en skuff. Bruk nøkkelskap, vegglommer eller små bokser som kan henges rett på veggen. Utnytt veggene til oppbevaring og frigjør plass i skuffer og skap til andre ting.

Håndklehenger på veggen

Et stige-oppheng på veggen tar ingen plass på et lite bad, og er praktisk til å henge håndklær på.

Utnytt hele veggen til oppbevaring

Utnytt hele veggplassen fra gulv til tak når du setter opp hyller eler skap. Sørg for at oppbevaringen kan gjøres helt opp til taket. Her er det mye plass å utnytte.

Papirhyller til oppbevaring av dokumenter

Oppbevaring i mindre skala kan utgjøre stor forskjell hjemme. En papirhylle lager system på hjemmekontoret eller i studenthybelen. Ja, vi snakker om de små hyllene til papirer som står på skrivebordet. Enkelt, ryddig og oversiktlig.

Kjøp møbler som også kan brukes til oppbevaring

Har du lite lagringsplass, kan et møbel med flere funksjoner være løsningen. Mange senger har «egne rom» under madrassen hvor du kan oppbevare ekstra dyner, puter og annet sengetøy. Har du ikke ekstra dyner eller puter å stue bort kan plassen utnyttes til andre ting, som klær og pledd.

Oppbevaring av kniver

Små kjøkken med lite lagringsplass er en kjent utfordring for de som bor trangt. Husk at kjøkkenkniver ikke egner seg for å ligge i en skuff med andre kniver. Oppbevar dem på lekre knivmagneter i stedet. Du sparer knivene for unødvendig slitasje og utnytter samtidig plassen bedre.

Utnytt plassen mellom skap og vegg

Fyller ikke klesskapet ditt helt ut, kan du fylle tomrommet med hyller. Dette en typisk kjent problemstilling ved skråtak, men denne plassen må selvsagt utnyttes til oppbevaring.

Oppbevaring under skråtaket

Når vi først er inne på skråtak. Utnytt plassen under skråtaket til lave hyller eller skap som får plass innerst der taket er som lavest. Finner du ikke lave nok hyller og skap, er et tips å legge turen innom barneavdelingen i møbelbutikken. Her finnes ofte pene, nøytrale møbler som er mye mindre enn vanlige hyller og skap.

Gjem bort bøkene og andre ting i hyller

Ute av synet ute av sinn er det noe som heter, og det er mye sant i det. Ved å skjule en stappfull hylle blir det mindre rotete. Fagbøker og permer er ikke alltid like dekorative, men selvsagt nødvendige hvis du studerer. Gjem bokhyllen bak et forheng. Du kan bruke gardiner, lamellgardiner eller panelgardiner.

Saken er hentet fra https://www.nille.no/tips-og-ideer/smart-oppbevaring