Tradisjonell fårikål

Det er tid for å invitere familie og venner til høstmiddag.




Høst er sesong for lam, en av våre flotteste råvarer.
I Meny sin ferskvaredisk finner du ferskt lam, lammelår, fårikålkjøtt, lammestek og lammekoteletter. Mange sverger til fårikål, under finner du en god oppskrift på akkurat dette.

Klassisk og god oppskrift på fårikål:
Retten er enkel å lage, men kjøttet skal trekke i ca. 2,5 time.
Du kan gjerne lage fårikål dagen i forveien. Fårikål regnes av mange som Norges nasjonalrett og et av høstens gastronomiske høydepunkter. Som alternativ til fårikålkjøtt av lam, kan du bruke sauekjøtt. 
img 7540

Ingredienser

Fårikål

  • 1,5 kg fårikålkjøtt av lam, kjøtt med litt fett gir ekstra smak
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 ts salt
  • 5 ts hel pepper
  • 3,5 dl vann til fårikål
  • litt hvetemel til jevning, valgfritt

Tilbehør

  • 500 g poteter
  • Ha i vann og kok opp. Sett så ned varmen og ta på lokk.

  • La fårikålen trekke under lokk til kjøttet løsner fra benet i ca. 2-3 timer. Rist litt på kjelen av og til.

    Tilbehør: Kok gode poteter til de er møre, pass på at de ikke blir overkokt. Server til rykende varm fårikål.
img 7536

Kilde: Tradisjonell fårikål -  | Oppskrift | Meny.no